Stranden i Torrevieja Costa Blanca

Castillo Homes Costa Blanca

Den vita kusten i Spanien

Costa Blanca även kallad den vita kusten i Spanien har det bästa klimatet och är perfekt för dig som älskar sol, lagom temperatur och milda vintrar. Costa Blanca lockar även med sina otaliga smultronställen, stränder, sin händelserika historia, kultur, kulinariska möten, sevärdheter och böljande landskap med omväxlande och vacker natur. 

Costa Blanca regionen har cirka 1 300 000 invånare och då är ungefär 30 % utländska invånare, av dessa en stor del skandinaver som har hittat sitt drömboende på den vackra spanska kusten. Förutom fastboende är det ungefär 5 miljoner turister som besöker Costa Blanca varje år. Alicante är huvudstaden på Costa Blanca och det är hit flygen anländer. Alicante är ändå för många endast en plats att landa på för att sedan bege sig vidare mot smultronställena på Costa Blanca. 

Valencia, beläget på spanska östkusten räknas som ett kärnområde för Costa Blanca i Spanien, och det är från denna region som den spanska paellan har sina rötter, och den valencianska paellan har blivit något av en spansk nationalrätt. Ingen kan laga en godare paella än en valencianare, och kanske beror det på den tillgång de alltid har haft på färsk fisk, kött och grönsaker. Paellans hemort är även känd för sina underbart goda apelsiner, citroner och clementiner, vin och olivolja som exporteras över hela världen.


Costa Blanca – svenskarnas favorit resort i Spanien

För oss skandinaver blev Costa Blanca känt först på 60-talet när Calpe, Albir och Benidorm utvecklades till semesterorter, men det var först på 80-talet att utvecklingen tog fart och blev skandinavernas andra hem under vinterhalvåret. Costa Blanca har alltid varit ett attraktivt kustområde för svenskar som antingen har rotat sig eller som år efter år kommer hit för att njuta av den solsäkra kusten.

Drömmen om att sitta på balkongen, njuta av solen och den milda brisen från havet har blivit verklighet för tusentals svenskar som har tröttnat på den långa, mörka vintern i Sverige.

Idag är det mycket enklare än för 30 år sedan att köpa bostad på Costa Blanca, det är endast några klick bort tills du från din soffa hemma i Sverige kan vara med på bostadsvisning med din svenska mäklare.


Costa Blanca

Fördelar med att köpa lägenhet i Costa Blanca

Den vita kusten i Spanien erbjuder så mycket som är både varierande och passar olika åldrar. Costa Blanca har därför blivit en av Skandinaviernas favoritplats för att köpa lägenhet. 

I Costa Blanca får du tillgång till:

- Vacker landskap som utmärks av höga berg

- Ett behagligt varmt klimat

- Ett stort nöjesutbud såsom roliga temaparker och magiska utsiktsplatser

- Ett oändligt utbud av både sandstränder och stenstränder.

Att köpa lägenhet i Costa Blanca är en dröm för många svenskar. Costa Blancas härliga väder, fina stränder och vackra natur är verkligen oslagbara. Dessutom är kulturen och nöjeslivet utmärkande då det finns väldigt många aktiviteter att välja bland. 

Här hittar du bostäder till salu i Costa Blanca - Spanien 


Klimatet på Costa Blanca

Kuststräckan mellan den franska gränsen och Andalusien har långa sandstränder med vikar. Med långa sandstränder menar vi riktigt långa, Costa Blancas kustlinje är hela 219 km lång! Under största delen av året är himlen molnfri och temperaturen mycket behaglig. Sommarvärmen mildras av havsbrisen. Vintrarna på Costa Blanca är de mildaste i hela Spanien, här råder mer än 325 soldagar per år och medeltemperaturen är cirka 20 grader. Det vi i Sverige kallar en perfekt sommar är en vanlig vinter i Spanien på Costa Blanca. Regnkappan kan du låta ligga kvar hemma i Sverige, för regnskurar förekommer inte alls ofta. Här kan du planera utomhus fest och picknick utan att behöva oroa dig för vare sig regn eller varma kläder som vi svenskar är vana vid. Under sommarmånaderna håller vattnet en medeltemperatur på 20 grader och temperaturen sjunker inte förrän långt in på hösten.


Golf på Costa Blanca

Costa Blanca betraktades länge som den bortglömda golfkusten. Så är inte fallet längre. Tusentals golfspelare kommer hit varje vinter för att träna inför den skandinaviska tävlingssäsongen eller för att kombinera sol, bad och golf. På hösten kommer dels de som vill ta vara på årets sista solveckor, dels de familjer som har tillfälle att övervintra eller i varje fall undvika Skandinaviens mörka november- och december månader. På 70-talet fanns det endast en golfbana här, nu finns det ett trettiotal utmanande och välskötta golfbanor. Vad sägs om att spela på den populära Las Ramblas ”äventyrsbanan” eller några andra banor som Las Colinas, Villa Martin, Don Cayo, Alenda Golf, Oliva med flera.


Costa Blanca


Att se och göra på Costa Blanca

På Costa Blanca i Spanien finns det mycket att utforska, allt ifrån golf, ridturer längs vackra stränder till att plocka vild sparris uppe i bergen. 

Här är några av de bästa sevärdheterna i Costa Blanca:
- Algar vattenfallen i Alicante
- Naturparken Las Salinas de Torrevieja
- La Mata-stranden i Torrevieja
- Värmekällorna i Fortuna

Är man i Alicante kan man passa på att besöka Algar vattenfall som finns i Les Fonts och ta ett dopp i dess naturliga källor. Uppe i bergen ligger den lilla byn Guadaelest, som anses vara en av Alicantes vackraste småbyar. Uppifrån bergstoppen med sitt klocktorn har man en bedårande utsikt över hela området. Ett måste att besöka är Las Salinas de Torrevieja som är en av de mest imponerande naturparkerna i Valencia och ligger i närheten av ett annat vattenreservat som kallas Laguna de la Mata. Las Salinas de Torrevieja sträcker sig över 1 400 hektar som kallas Chaparral, men är ansluten till havet genom en kanal som kallas Acequión.

Torrevieja är mer än golf älskarens paradis. Några kilometer nordöst om Torrevieja hittar du stranden La Mata som ska vara en av de finaste stränder i Spanien. Här hittar du även laguner och många vackra parker. Området runt saltsjöarna sägs vara en av de mest hälsosammaste platserna i världen. I Torrevieja finns vakttornet Torre del Moro som byggdes på 1400-talet. Här finns även en hamn, en gammal järnvägsstation och ett vackert casino från 1800-talet. I hamnen finns en ubåt som nu är ett flytande museum. 

De berömda värmekällorna hittar du i Fortuna ungefär en timme från Torrevieja. Här kan man besöka områdets många anrika spa-anläggningar. Villajoyosa är känd för sina starkt färgade fasader i vackra kulörer som tidigare användes för att fiskarna lättare skulle hitta hem. Villajoyosa äldsta del når helt ner till havet, och här bor många skandinaver. Här finns många charmiga butiker och genuina restauranger.

Alfaz del Pi heter kustorten som har blivit norrmännens favorit på Costa Blanca. Här bor det fler europeer än spanjorer, och var fjärde du träffar på är en glad norrman. Benidorm är turistorten nummer ett och här finns mycket hotell, restauranger, underhållning och nattliv. I Benidorm finns roliga Terra Mitica, där det finns karuseller och attraktioner. Här finns även Terra Natura Zoo som är en kombination av zoo och nöjespark samt Aqua Natura vattenpark med olika sorters pooler, vattenrutschkanor och strandområde. I Benidorm finns även Aqualandia vattenpark med 15 vattenattraktioner och Europas längsta vattenrutschkana.

Här hittar du bostäder till salu i Costa Blanca - Spanien 


Marknader på Costa Blanca

Marknaderna är en tradition i alla spanska samhällen och vanligtvis har man en marknad en förmiddag i veckan. Det finns även en färskvara marknad där du kan handla varje förmiddag innan siestan, och antikvitetsmarknader som ofta är på lördagar och söndagsförmiddagar. På marknaderna kan du även finna kläder, skor och smycken till salu. Det finns även food trucks som säljer hamburgare, paella, läsk, smoothies och glass, och till och med typiska spanska churros med choklad.

Syftet med dessa marknader är inte bara att shoppa. Många människor går till marknaderna för att ta en enkel promenad på morgonen eller förmiddagen. Marknaderna har dessutom blivit en mötesplats där man kan ha roligt med vänner och bekanta. 

Castillo Homes - Våra svenska mäklare i Spanien på Costa Blanca

Många av de hundratals skandinaver som hittat sitt drömliv på Costa Blanca har hittat sin bostad med hjälp av våra svenska mäklare på Castillo Homes. Vi hjälper frusna nordbor att hitta sitt lilla paradis i Spanien, tryggt, bekvämt och enkelt. Våra svenska mäklare bor i Torrevieja sedan många år och känner väl till regionen. Castillo Homes är dessutom en fullservicebyrå  och samarbetar med de bästa hantverkarna, arkitekterna och inredarna på Costa Blanca.

© 2024 Real Estate · Juridisk anteckning · Privatliv · Cookies · Web karta · Design: Mediaelx