Sälj din bostad i Spanien - Castillo Homes

Sälj bostad i Spanien Med Castillo Homes

Fyll i formulär

Sälja bostad i Torrevieja eller Costa Blanca? 

Äger du en bostad i Torrevieja eller Costa Blanca som du vill sälja? Då har du kommit helt rätt! Vi är svenska mäklare med lång och gedigen erfarenhet av att sälja bostäder i Torrevieja och Costa Blanca. 

I Spanien är försäljningsprocessen i stort sett densamma oavsett vilken region det gäller, då samma nationella regelverk gäller. Att sälja sin bostad i Spanien liknar på många sätt den process som vi har i Sverige. Det finns dock vissa viktiga punkter som skiljer sig.


Bostadsförsäljning i Spanien

Försäljningsprocessen i Spanien är en fyrstegsprocess. Här kan du ta del av hur stegen går till:

1. Förberedelser

Vi förbereder bostadsförsäljningen genom att ta kontakt med dig eller den person som du har överlåtit fullmakt till. Vi vill veta alla dina behov och önskemål. Vi bryr oss om din bostad och vet att det kräver omtanke vid en försäljning. 

I Spanien är det vanligt att sälja sin bostad tillsammans med sina möbler. Det är dock inget måste och många kan välja att endast sälja en viss del av sina möbler och behålla resten. Det är därför bra om du gör en inventarielista på de saker som du vill och inte vill ska ingå vid försäljningen av din bostad.


2. Värdering av din bostad

Vi vet hur vi ska värdera din bostad i Torrevieja eller Costa Blanca. Priset som sätts behöver vara i förhållande till marknaden. Vi kallar detta för marknadsvärdet. Dagens köpare har bra koll på bostadsmarknaden och marknadsvärdet. Bostäder som inte har konkurrensstarka priser kan bli svårsålda. Med det sagt, tar vi även hänsyn till att priset som sätts är fördelaktigt för dig som säljare.

Förutom priset är det också viktigt för oss att se till att din bostad säljs inom ett acceptabelt tidsram. Vi lyssnar på dina önskemål om vilken tidsram vi ska förhålla oss till men kommer även att ta marknadens trender i beaktning.


3. Budgivning

Budgivningen i Spanien skiljer sig åt från hur det ser ut i Sverige. I Spanien är det vanligt förekommande att lägga bud som understiger utgångspriset. Slutpriset tas fram efter en förhandling mellan köparen och säljaren. På Castillo Homes hjälper vi dig att förhandla fram ett pris som är fördelaktigt för dig som säljare. 


4. Köpekontrakt och handpenning

Innan ett riktigt köpekontrakt skrivs på i Spanien, framställs ett reservationskontrakt som säljaren och köparen får skriva på för att ta bort bostaden från försäljningsmarknaden. Därefter kommer både parter att skriva på ett köpekontrakt, ett så kallad Contrato de Compraventa, där köparen betalar en handpenning på cirka 10 procent. 

Säljaren betalar ett arvode till mäklaren som har skött försäljningen. Hur stor arvodet är och när det ska betalas framgår tydligt i avtalet som vi tecknar med dig, som säljare.


Våra fokusområden i Torrevieja och Costa Blanca

Det finns flera attraktiva fokusområden i både Torrevieja och Costa Blanca som vi har rätt expertis inom för en bostadsförsäljning.  Här är listan på områdena: 

- Algofar

- Quesada

- Campo Amor

- Cabo Roig

- Las Colinas

- Villa Martín

- Pilar de la horadad

- Santa Rosalía

- Las Ramblas Golf


Äger du en bostad i Torrevieja eller Costa Blanca som du vill sälja? 

Kontakta oss


Sälj bostad i Spanien

Därför ska du sälja din bostad med vår fastighetsbyrå i Torrevieja

Funderingar på att sälja din bostad? Här är fem skäl varför du ska välja just oss. 

 • Din mäklare på Costa Blanca.

  Våra mäklare har arbetat i fastighetsbranschen på Costa Blanca i många år. Med en bred lokalkännedom om fördelar med just ditt område kan vi göra priset mer fördelaktigt för din bostad. 

 •  Internationell marknadsföring 

  Många av våra köpare letar på Costa Blanca efter en plats att njuta av sin lediga tid eller pension på. Våran mäklarbyrå ansvarar för marknadsföringen av din bostad på den internationella bostadsmarknaden, för en så professionell försäljning som möjligt.

 • Professionell fotograf

  Fotograferingen är mycket viktig när vi presenterar din bostad för kunderna. Hos Castillo Homes har vi en professionell fotograf som genom sina unika bilder fångar detaljer, kontraster och får din bostad att stå ut från mängden

 • Kundtrygghet

  Vi på Castillo Homes värnar om våra kunders trygghet därav när du lämnar över din bostad till oss så är vår vision att du ska vara nöjd och trygg från steg 1 tills att nycklarna hamnar i nästa ägares händer.

 • Förbättring av SEO för din bostad

  För att göra din bostad ännu mer synlig för kunderna, ansvarar vår online marknadsavdelning för att ständigt förbättra synligheten av din bostad via sociala medier och flera andra portaler. Vi kommer att använda de senaste teknikerna inom SEO för att optimera den på bästa sätt. Ju bättre den är utförd, desto mer sannolikt kommer bostaden fånga köparens intresse.

Dina uppgifter

Fastighetsinformation

Responsable del tratamiento: Castillo Homes, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.

© 2023 Real Estate · Juridisk anteckning · Privatliv · Cookies · Web karta · Design: Mediaelx