Castillo Homes Santa Rosalía

Costa Blanca den så kallade vita kusten

Costa Blanca även kallad den vita kusten har Spaniens bästa klimat och är perfekt för dig som älskar sol, lagom temperatur och milda vintrar. Costa Blanca lockar även med sina otaliga smultronställen, stränder, sin händelserika historia, kultur, kulinariska möten, sevärdheter och böljande landskap med omväxlande och vacker natur. 

Costa Blanca regionen har cirka 1 300 000 invånare och då är ungefär 30 % utländska invånare, av dessa en stor del skandinaver som har hittat sitt drömboende på den vackra spanska kusten. Förutom fastboende är det ungefär 5 miljoner turister som besöker Costa Blanca varje år. Alicante är huvudstaden på Costa Blanca och det är hit flygen anländer. Alicante är ändå för många endast en plats att landa på för att sedan bege sig vidare mot smultronställena på Costa Blanca. 

Valencia, beläget på spanska östkusten räknas som ett kärnområde för Costa Blanca, och det är från denna region som den spanska paellan har sina rötter, och den valencianska paellan har blivit något av en spansk nationalrätt. Ingen kan laga en godare paella än en valencianare, och kanske beror det på den tillgång de alltid har haft på färsk fisk, kött och grönsaker. Paellans hemort är även känd för sina underbart goda apelsiner, citroner och clementiner, vin och olivolja som exporteras över hela världen.


Costa Blanca – svenskarnas favorit resort

För oss skandinaver blev Costa Blanca känt först på 60-talet när Calpe, Albir och Benidorm utvecklades till semesterorter, men det var först på 80-talet att utvecklingen tog fart och blev skandinavernas andra hem under vinterhalvåret. Costa Blanca har alltid varit ett attraktivt kustområde för svenskar som antingen har rotat sig eller som år efter år kommer hit för att njuta av den solsäkra kusten.

Drömmen om att sitta på balkongen, njuta av solen och den milda brisen från havet har blivit verklighet för tusentals svenskar som har tröttnat på den långa, mörka vintern i Sverige.

Idag är det mycket enklare än för 30 år sedan att köpa bostad på Costa Blanca, det är endast några klick bort tills du från din soffa hemma i Sverige kan vara med på bostadsvisning med din svenska mäklare. Här kan du hitta bostäder till salu på Costa Blanca


Klimatet på Costa Blanca

Kuststräckan mellan den franska gränsen och Andalusien har långa sandstränder med vikar. Med långa sandstränder menar vi riktigt långa, Costa Blancas kustlinje är hela 219 km lång! Under största delen av året är himlen molnfri och temperaturen mycket behaglig. Sommarvärmen mildras av havsbrisen. Vintrarna på Costa Blanca är de mildaste i hela Spanien, här råder mer än 325 soldagar per år och medeltemperaturen är cirka 20 grader. Det vi i Sverige kallar en perfekt sommar är en vanlig vinter på Costa Blanca. Regnkappan kan du låta ligga kvar hemma i Sverige, för regnskurar förekommer inte alls ofta. Här kan du planera utomhus fest och picknick utan att behöva oroa dig för vare sig regn eller varma kläder som vi svenskar är vana vid. Under sommarmånaderna håller vattnet en medeltemperatur på 20 grader och temperaturen sjunker inte förrän långt in på hösten.


Golf på Costa Blanca

Costa Blanca betraktades länge som den bortglömda golfkusten. Så är inte fallet längre. Tusentals golfspelare kommer hit varje vinter för att träna inför den skandinaviska tävlingssäsongen eller för att kombinera sol, bad och golf. På hösten kommer dels de som vill ta vara på årets sista solveckor, dels de familjer som har tillfälle att övervintra eller i varje fall undvika Skandinaviens mörka november- och december månader. På 70-talet fanns det endast en golfbana här, nu finns det ett trettiotal utmanande och välskötta golfbanor. Vad sägs om att spela på den populära Las Ramblas ”äventyrsbanan” eller några andra banor som Las Colinas, Villa Martin, Don Cayo, Alenda Golf, Oliva med flera.


Att se och göra på Costa Blanca

På Costa Blanca finns det mycket att utforska, allt ifrån golf, ridturer längs vackra stränder till att plocka vild sparris uppe i bergen. Är man i Alicante kan man passa på att besöka Algar vattenfall som finns i Les Fonts och ta ett dopp i dess naturliga källor. Uppe i bergen ligger den lilla byn Guadaelest, som anses vara en av Alicantes vackraste småbyar. Uppifrån bergstoppen med sitt klocktorn har man en bedårande utsikt över hela området. Ett måste att besöka är Las Salinas de Torrevieja som är en av de mest imponerande naturparkerna i Valencia och ligger i närheten av ett annat vattenreservat som kallas Laguna de la Mata. Las Salinas de Torrevieja sträcker sig över 1 400 hektar som kallas Chaparral, men är ansluten till havet genom en kanal som kallas Acequión.

Torrevieja är mer än golf älskarens paradis. Några kilometer nordöst om Torrevieja hittar du stranden La Mata som ska vara en av de finaste stränder i Spanien. Här hittar du även laguner och många vackra parker. Området runt saltsjöarna sägs vara en av de mest hälsosammaste platserna i världen. I Torrevieja finns vakttornet Torre del Moro som byggdes på 1400-talet. Här finns även en hamn, en gammal järnvägsstation och ett vackert casino från 1800-talet. I hamnen finns en ubåt som nu är ett flytande museum. 

De berömda värmekällorna hittar du I Fortunas ungefär en timme från Torrevieja. Här kan man besöka områdets många anrika spa-anläggningar. Villajoyosa är känd för sina starkt färgade fasader i vackra kulörer som tidigare användes för att fiskarna lättare skulle hitta hem. Villajoyosa äldsta del når helt ner till havet, och här bor många skandinaver. Här finns många charmiga butiker och genuina restauranger.

Alfaz del Pi heter kustorten som har blivit norrmännens favorit på Costa Blanca. Här bor det fler europeer än spanjorer, och var fjärde du träffar på är en glad norrman. Benidorm är turistorten nummer ett och här finns mycket hotell, restauranger, underhållning och nattliv. I Benidorm finns roliga Terra Mitica, där det finns karuseller och attraktioner. Här finns även Terra Natura Zoo som är en kombination av zoo och nöjespark samt Aqua Natura vattenpark med olika sorters pooler, vattenrutschkanor och strandområde. I Benidorm finns även Aqualandia vattenpark med 15 vattenattraktioner och Europas längsta vattenrutschkana.


Marknader på Costa Blanca

Marknaderna är en tradition i alla spanska samhällen och vanligtvis har man en marknad en förmiddag i veckan. Det finns även en färskvara marknad där du kan handla varje förmiddag innan siestan, och antikvitetsmarknader som ofta är på lördagar och söndagsförmiddagar.


Castillo Homes - Våra svenska mäklare i Spanien på Costa Blanca

Många av de hundratals skandinaver som hittat sitt drömliv på Costa Blanca har hittat sin bostad med hjälp av våra svenska mäklare på Castillo Homes. Vi hjälper frusna nordbor att hitta sitt lilla paradis i Spanien, tryggt, bekvämt och enkelt. Våra svenska mäklare bor i Torrevieja sedan många år och känner väl till regionen. Castillo Homes är dessutom en fullservicebyrå  och samarbetar med de bästa hantverkarna, arkitekterna och inredarna på Costa Blanca.


Kontakta oss


Castillo Homes är en fullservice fastighetsbyrå

Det är mycket viktigt för oss att du känner dig väl omhändertagen och trygg när du genomför ett bostadsköp tillsammans med oss. Därför har vi byggt upp ett solitt team av juridisk expertkompetens, byggfirmor, arkitekter, inredare och flyttbolag. Vårt nätverk är gediget och garanterar att du som köpare eller säljare sparar tid och pengar och kan känna dig trygg och bekväm med hela processen.


 • Trygghet för dig som ska köpa eller sälja bostad

  Vi på Castillo Homes ansvarar över hela processen för att du som ska köpa och sälja en bostad ska känna dig trygg och bekväm och slippa onödig stress som en bostadsaffär kan innebära. Lita på att våra mäklare tar hand om allt så effektivt som möjligt, vi förmedlar bara bostäder med granskad dokumentation. När försäljningen av fastigheten har behandlats följer vi upp för att formalisera om allt nödvändigt såsom leveransförändringar, äganderätt, skatter, etc.
 • Notarius service

  Vi kommer att förse dig med all nödvändig dokumentation för att presentera den för en notarie. Detta byråkratiska steg kan vara något komplicerat, så våra fastighetsmäklare kommer alltid att ge dig råd om det bästa beslutet för våra kunder. Vi är vana vid att hantera kunder från hela världen. 

 • Översättning av dokument

  Vi pratar, engelska, svenska, spanska och kan göra oss förstådda på flera andra språk. Att göra så att du som kund känner dig trygg i hela processen vid köp eller salg av en fastighet är en avgörande faktor för Castillo Homes. Språkliga missförstånd är en vanlig fallgrop för utländska kunder så vi översätter alla dokument till svenska. 
 • NIE-ansökan, uppehållstillstånd och öppning av konto.

  Om du bor utanför Spanien, hjälper vår fastighetsbyrå dig att begära ett identitetsdokument och ett uppehållstillstånd så att din vistelse på Costa Blanca blir så behaglig som möjligt. Dessutom kan vi också se till att begära en banköppning för eventuella betalningar och dina inkomster. Allt enligt beprövade och säkra banker. 

 • Marknadsföring av ditt hem

  Castillo Homes kommer att marknadsföra din bostad i olika spanska och internationella fastighetsportaler för att hitta en köpare så snabbt som möjligt. Vi använder oss även av andra andra populära marknadsföringskanaler som Idealista, Blocket, Kyero bland flera.

 • Renovera bostad eller bygga nytt?

  Funderar du på att bygga nytt, renovera eller bygga om bostaden i Torrevieja, Costa Blanca, Spanien kan vi hjälpa dig. Vi har ett gediget nätverk av arkitekter, snickare, rörmokare, elektriker, målare, byggnadsfirmor och kan säkerställa trygghet och effektivitet i alla led. Läs mer om Castillo Construction


Kontakta oss


© 2022 Real Estate · Mentions légales · Intimité · Cookies · Plan du site · Conception: Mediaelx