Blogg Castillo Homes


Vad du behöver vara uppmärksam på när du köper fastigheter i Spanien
28 Sep

Vad du behöver vara uppmärksam på när du köper fastigheter i Spanien

Vill du köpa ett hus i vackra Spanien? Den soliga kustlinjen, Medelhavet och den rika kulturen kan vara lockande, men det finns vissa saker du bör ha i åtanke. I denna artikel kommer vi att klargöra flera viktiga punkter som kan hjälpa dig i din sökning efter ett hem i Spanien.

Juridisk hjälp är avgörande:

Se alltid till att anlita en lokal och välrenommerad advokat när du köper fastighet i Spanien. Spanska fastighetslagar kan vara komplexa, och endast en lokal advokat kan ge de mest uppdaterade och relevanta råden. Försäkra dig om att din valda advokat är registrerad hos den lokala advokatsamfunden (Colegio de Abogados) och inte har några kopplingar till säljaren eller mäklaren.

Vikten av Nota Simple:

Innan köpet bör du skaffa en 'Nota Simple' från Fastighetsregistret. Detta dokument ger detaljer om fastigheten, den nuvarande ägaren, eventuella skulder eller inteckningar mot fastigheten samt dess gränser. Det är ett avgörande steg för att säkerställa att du inte övertar oväntade skulder.

Var försiktig med kustlagarna:

Spaniens kustlagar eller "Ley de Costas" kan påverka fastigheter nära havet, som många i Torrevieja. Denna lagstiftning innebär att staten kan återta fastighet inom offentliga marina områden, vilket kan påverka dina fastighetsrättigheter. Var tydlig med fastighetens status i förhållande till denna lag innan du gör något köp.

Dubbelkolla nya utvecklingar:

Om du köper en nybyggd fastighet, se till att den har ett "Första Ockupation Tillstånd" utfärdat av stadshuset. Detta intygar att fastigheten är beboelig, följer lokala byggnadsstandarder och är ansluten till nödvändiga tjänster.

Känn till de totala kostnaderna:

Fastighetens prislapp är inte den enda kostnaden att beakta. Köpare bör vara medvetna om tillkommande kostnader, såsom överlåtelseskatt (för andrahandsbostäder), moms eller IVA (för nya bostäder), notarie kostnader, registreringsavgifter och juridiska avgifter. Rådfråga din mäklare om vad som gäller för dig.

Förstå dina rättigheter gällande uppehåll:

Med tanke på Brexit och andra geopolitiska förändringar är det viktigt för icke-spanska köpare att förstå sina uppehålls- och fastighetsrättigheter. Icke-residenter kan köpa fastighet i Spanien, men uppehållstiden och andra rättigheter kan vara begränsade beroende på ditt medborgarskap.

Fastighets Undersökningar är inte standard, men överväg en:

Till skillnad från vissa länder där fastighets undersökningar är obligatoriska, i Spanien är de valfria. Att dock investera i en professionell fastighetsundersökning, särskilt för äldre fastigheter, kan rädda dig från framtida problem och oförutsedda reparationskostnader.

Tolkning av energieffektivitet certifikatet:

Enligt lag behöver varje fastighet till salu i Spanien ett energieffektivitet certifikat, som indikerar dess energiförbrukning och miljöpåverkan. Detta ger inte bara insikt i fastighetens energieffektivitet, men kan också vara ett förhandlingsverktyg vid prisförhandlingar.

Förhandla men respektera den lokala marknaden:

Även om det är naturligt att vilja ha bästa möjliga affär, kom ihåg att den spanska fastighetsmarknaden varierar från region till region. En fastighet i det livliga Madrid kan ha en helt annan värdering än det mer lugna Torrevieja. Undersök lokala priser, rådfråga din mäklare och förhandla alltid med respekt för säljarens perspektiv.

Hyr innan du köper:

Om du är ny i Spanien eller Torrevieja, överväg att hyra först. Detta ger dig en känsla av den lokala gemenskapen, bekvämligheten och eventuella problem som kanske inte är omedelbart uppenbara. Att hyra först kan ge ovärderliga insikter som kommer att vägleda dina inköpsbeslut.

Dela med sig

© 2024 Real Estate · Juridisk anteckning · Privatliv · Cookies · Web karta · Design: Mediaelx